ÇOMÜ TÖMER ÖĞRENCİLERİ ÖLÜMÜNÜN 86. YIL DÖNÜMÜNDE İSTİKLÂL ŞAİRİ MEHMET ÂKİF'İ MÜZE EVİNİ ZİYARET EDEREK ANDI.

ÇOMÜ TÖMER ÖĞRENCİLERİ ÖLÜMÜNÜN 86. YIL DÖNÜMÜNDE İSTİKLÂL ŞAİRİ MEHMET ÂKİF'İ MÜZE EVİNİ ZİYARET EDEREK ANDI.

ÇOMÜ TÖMER'de Türkçe öğrenimi alan öğrenciler; İstiklâl Şairi M. Âkif'i ölümünün 86. yılında anmak üzere Bayramiç'teki  müze evini ziyaret etti. 

Burada belediye başkanı sn. Sadettin ARSLAN tarafından da ziyaret edilen öğrenciler; başkana, yapmış olduğu bu jestten ötürü çok teşekkür ettiler. Başkan Sadettin ARSLAN da öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada " İlçemize gelerek büyük şairi, yaşadığı evde anmanız son derece önemli ve beni duygulandıran bir davranış. Sizlere çok teşekkür ediyorum ve sizleri burada görmekten de son derece memnunum." diyerek ziyaretin önemine dikkat çekti. 

Gelecek öğretim yılında ÇOMÜ'nün değişik fakültelerinde öğrenim görecek olan Endonezyalı, Türkmenistanlı, Özbekistanlı, Azerbaycanlı, Ürdünlü, Filistinli, Japonyalı, Iraklı,Makedonyalı, Mısırlı, Tunuslu, Libyalı, Arnavutluklu, Ukraynalı, Moğolistanlı, Kuveytli, Komor Adaları'ndan, Gineli, Dağıstanlı öğrenciler, TÖMER müdür yardımcısı Niyazi SEZEN ve öğretim görevlisi Birsen DOĞAR öncülüğünde önce müze evi peşinden merhum M. Âkif'in babasının görev yaptığı camiyi ve yanındaki Taş Köprü'yü ziyaret ederek Belediye Binası'na geldiler. Burada topluca çekilen fotoğrafın ardından Çanakkale'ye dönmek üzere araçlarına döndüler.