ÇOMÜ TÖMER ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliğinde Türkçe Yaz Okulu Başladı

ÇOMÜ TÖMER ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliğinde Türkçe Yaz Okulu Başladı

 

Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’de her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu, 25 Temmuz - 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Türkçe Yaz Okulu Programları, yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile yurt dışındaki Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden misafirlerin katılımıyla başladı.

 

46 ülkeden 540 kişinin katılımıyla gerçekleşen 2016 Türkçe Yaz Okulu’na bu yıl Türkiye çapında 16 ildeki 20 üniversite ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de 20 öğrenci ile bu programda yer almaktadır.

 

Türkçe Yaz Okulu, Türkiye'nin farklı illerinde eğitim veren ve Yunus Emre Enstitüsünce koordine edilen üniversitelerimizin katılımıyla düzenleniyor. Gruplar halinde yaklaşık 45 gün boyunca Türkiye'nin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim programlarına katılacak olan misafirler bu zaman zarfında hem bulundukları şehir merkezleri hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek, Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklar. 2016 Türkçe Yaz Okulu programının sonunda İstanbul'da bir araya gelecek olan konuklar görkemli bir Yunus Emre Enstitüsü organizasyonu olan "Türkçe Bayramı" etkinliği sonunda ülkelerine geri dönecekler.