ÇOMÜ TÖMER-Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Başladı

ÇOMÜ TÖMER-Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışma ile yurt dışında Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde konuk edilmesi, Türkçeyi ve Türk kültürünü daha yakından yaşayarak öğrenmesini amaçlayan 2017 Yaz Okulu programı 24 Temmuz itibarıyla başladı.

Türkiye genelinde 57 ülkeden 700 öğrencinin ve kursiyerin katılım sağladığı yaz okuluna ÇOMÜ TÖMER olarak 13 ülkeden 18 öğrenciye ev sahipliği ile destek verecektir. Katılımcılar üç hafta süresince TÖMER’de gerçekleşecek olan Türkçe derslerinin yanı sıra birçok tarihî, coğrafi ve kültürel mekânı gezecek; ebru, çömlek, yemek, bağlama, halk oyunları gibi kültürel kurslara katılacaklar. Programın kapanışı ise Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.

Çanakkale grubunu 24 Temmuz Pazartesi günü kabul eden TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak katılımcıları program hakkında bilgilendirdikten sonra Yaz Okulu’nun ilk dersleri gerçekleştirildi. Misafir öğrenciler derslerden sonra TÖMER Müdür Yardımcısı ve Yaz Okulu Koordinatörü Okt. Cumali Yaşar ile birlikte üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’i ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar’ı ziyaret ettiler. ÇOMÜ yöneticileriyle öğrenci ve kursiyerler “Yaz Okulu Programı”, Türk dili ve Türk kültürü hakkında konuşmalar gerçekleştirdiler.

26 Temmuz 2017 Perşembe günü YEE Yaz Okulu için üniversitemize gelen misafirler Eceabat Maydos Restaurant’ta ağırlandı. Davete, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, müdür yardımcıları Okt. Cumali Yaşar ve Okt. Kemal Erkol, öğretim elemanları ve  personelinin yanı sıra Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Eceabat Belediye Meclis Üyesi Timur Koşal ve ÇOMÜ TÖMER’in gönüllü destekçilerinden olan Tolgay Elçioğlu katıldı. Yemek davetinde söz alan Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Bünyamin Bacak Yaz Okulu hakkında bilgi verip Türk dili ve Türk kültürü için önemini vurguladılar. Sonrasında misafir öğrenciler tek tek söz alarak program, Türkçe, Türkiye ve Çanakkale hakkındaki duygularını paylaştıktan sonra davet son buldu.