ÇOMÜ TÖMER-Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Sona Erdi

ÇOMÜ TÖMER-Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Sona Erdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği çerçevesinde yürütülen çalışma ile yurt dışında Türkçe öğrenimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde konuk edilmesini, Türkçeyi ve Türk kültürünü daha yakından yaşayarak öğrenmesini amaçlayan 2017 Yaz Okulu programı 13 Ağustos 2017 itibarıyla sona erdi.

Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programı, Türkiye’nin 22 farklı şehrinde yapıldı. Ülke genelinde 57 ülkeden 700 öğrencinin ve kursiyerin katılım sağladığı yaz okuluna, ÇOMÜ TÖMER olarak 13 ülkeden 18 öğrenciye ev sahipliği ile destek verdik. Öğrencilerimiz üç hafta boyunca TÖMER’de gerçekleştirilen Türkçe derslerinin yanı sıra bölgemizde bulunan Gelibolu Tarihi Yarımada ve Savaş Alanları, Bozcaada, Gökçeada Truva, Gülpınar Apollon Smithenion, Assos gibi uluslararası üne sahip antik kentleri, İda Kazdağları gibi tarihî, coğrafi ve kültürel mekânı gezme şansı buldular. Ayrıca ebru, çömlek, yemek, halk oyunları gibi kültürel kurslara katılarak kültürümüz öğrenme şansı yakaladılar. Katıldıkları kültürel gezilerle Türkçe bilgilerini pekiştiren, Türk insanını ve Türkiye’yi daha yakından tanıyan öğrencilerimizinin, Yunus Emre’nin dili ile dünyaya barış mesajı vereceklerine inanmaktayız.

Kapanış programı, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başladı. Harmandalı oynayan yabancı uyruklu öğrenciler büyük beğeni ile alkışlandılar. Program ÇOMÜ TÖMER müdürü Prof. Dr. Bünyamin BACAK ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER’in konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından öğrenciler Türkiye ve Yaz Okulu hakkındaki düşüncelerini dile getiren konuşmalar yaptılar. Daha sonra program öğrencilerin şiir okumaları ile son buldu.