ÇÖMÜ TÖMER'de Öğrencilerle Birlikte Kültür Gezisi Gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÖMER’de Türkçe dil eğitimi gören yabancı uyruklu öğrencilere ders dışı etkinlik kapsamında kültür gezisi düzenlendi. Gezi Kapsamında Ezine Yahya Çavuş köyünde bulunan antik granit sütun ocakları ziyaret edildi, ardından Alexandrea-Troas antik kenti, Dalyan Köyü antik liman ve Tuz Gölü’ne ziyaretler yapıldı. Daha sonra Ezine Kemallı Köyünde yer alan tarihi hamam ve ibadete 1383 yılında açılan Asılhan Bey Camisi ziyaret edildi. Ayrıca zeytin ve mangal kömürü imalatı yapılan işletmelere ziyaretlerde bulunuldu. Köyde yapılan yemek ikramıyla birlikte yöreye ait tarihi ve kültürü yerinde gözlemleme imkânı bulan öğrenciler düzenlenen geziden oldukça memnun ayrıldılar.