ÇOMÜ TÖMER’deki Uluslararası Öğrencilerden Seramik ve Ebru Sanatı Sergisi

ÇOMÜ TÖMER’deki Uluslararası Öğrencilerden Seramik ve Ebru Sanatı Sergisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM) ve Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) iş birliği ile Üniversitemizin Türkçe hazırlık sınıfında öğrenim gören uluslararası öğrencileri Yunus Emre ve Türkçe Yılı etkinlikleri kapsamında seramik ve ebru sanatı sergisi gerçekleştirdiler.

Türkçe öğrenimlerini çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle de güçlendiren uluslararası öğrenciler Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM) bünyesinde ürettiklerini 11 Mart 2022 tarihinde TÖMER’in de bulunduğu Siyasal Bilgiler Fakültesinde sergilediler. Sergi etkinliğine ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve ÇASEM Müdürü Doç. Dr. Yeşim Zümrüt, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ümit Eker ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Ayhan Monus ile TÖMER ve ÇASEM personeli katıldılar.

Konuşmalarında Yunus Emre’nin Türk dili, Türk kültür ve sanatındaki yerine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, bu şekilde önemli değerlerimizin uluslararası öğrencilerimiz tarafından öğrenilmesi ve çalışılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya’nın üniversitemizin uluslararası öğrencileriyle birlikte gerçekleşen etkinliğin çok anlamlı olduğunu ifade etmesinin ardından söz alan Dekan Yardımcısı ve ÇASEM Müdürü Doç. Dr. Yeşim Zümrüt, özellikle öğrencilerin çalışmalar esnasındaki heyecanına ve ortaya çıkan ürünlere değindi. TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ümit Eker ise merkez bünyesinde sadece sınıf içi dil öğretimi yapılmadığını, bunun yanı sıra dil öğretiminin doğasına uygun şekilde çeşitli kültür, sanat, gezi gibi sınıf dışı faaliyetlerin de aynı derecede önemsenerek öğretime dahil edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Uluslararası öğrenciler, konuşmaların ardından protokole sergiyi gezdirerek sınıf dışı eğitimler kapsamında ortaya koydukları seramik ve ebru çalışmalarını tanıttılar. Serginin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve etkinlik sona erdi.