ÇOMÜ’den “Dilimiz ve Geleneğin Dili” Konulu Çalıştay.

ÇOMÜ’den “Dilimiz ve Geleneğin Dili” Konulu Çalıştay.

2021 yılının hem UNESCO hem de Cumhurbaşkanlığı tarafından Yunus Emre’nin ölümünün 700. yıldönümü olarak ilan edilmesi dolayısıyla ÇOMÜ’de 25-26 Kasım 2021’de anlamlı bir Çalıştay düzenlendi.

Türkçe ve Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Çanakkale Seramikleri Araştırma Merkezi (ÇASEM) ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) iş birliğinde ÇASEM Atölyesinde gerçekleştirildi.

Organizasyon Kurulu’nda Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Doç. Dr. Yeşim Zümrüt, Doç. Dr. Ümit Eker, Öğr. Gör. Özgür Üstün, Öğr. Gör. Necmi Tekin, Öğr. Gör. Öğr. Necati Işık, Öğr. Gör. Kemal Erkol, Öğr. Gör. Mesut Kalın Salı, Öğr. Gör. Arzu Doğan, Seramik Teknikeri Murat Biçer, Araştırma Görevlileri Ayşe Ekici, Gökhan Keleş, Kaan Kaya ve Gamze Eğe’nin de olduğu Çalıştay 2 gün sürdü.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur’un da katıldığı Çalıştay’da ÇOMÜ TÖMER’de Türkçe öğrenen yabancı öğrencilere Yunus Emre farklı etkinliklerle; Ebru, Seramik ve Serigrafi sanatlarıyla birlikte tanıtıldı.

Hoşgörü, sevgi, dostluk ve kardeşlik temalarının edebiyatımızdaki öncü isimlerinden, kültür mirasımızın yapı taşlarından ve 13. yüzyıl Anadolu Türkçesinin temsilcilerinden Yunus Emre’nin evrensel nitelikteki düşünceleri ve şiirlerinden parçaları, ÇOMÜ’lü Hocaların rehberliğinde yabancı öğrencilerle buluştu.

ÇASEM atölyesinde gerçekleştirilen ve “Dilimiz-Geleneğin Dili” adını taşıyan Çalıştay’da dünyanın farklı coğrafyalarından ÇOMÜ’ye gelen yabancı öğrencilere, Yunus Emre’nin anlatılmasının yanı sıra geleneksel sanatlarımızdan Ebru, Serigrafi ve Seramik sanatı tanıtılıp uygulama yaptırılmıştır.

Yunus Emre’nin sözlerini seramiğe işleyen yabancı öğrenciler, hayatlarında ilk defa Ebru, Serigrafi ve Seramik çalışması yaptıklarını, etkinliğin kendileri için unutulmaz bir anı olduğunu ve bu nedenle Türkiye’de ve ÇOMÜ’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek Çalıştayı düzenleyen hocalara teşekkürlerini bildirdiler.