TÖMER Öğrencilerine Türkiye Coğrafyası Konulu Seminer

TÖMER Öğrencilerine Türkiye Coğrafyası Konulu Seminer

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerinin mezun olmadan önce Türkiye’yi daha iyi tanımaları için Doç. Dr. Oya ERENOĞLU tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde saat 13.00’da Cemil Meriç Konferans Salonu'nda “Türkiye Coğrafyası” konulu seminer verildi.

Seminerde Türkiye’nin dünya üzerindeki konumu, fiziki ve jeolojik özellikleri, bölgeleri, iklim özellikleri, bitki örtüsü ve yetiştirilen ürünler hakkında bilgi verildi. Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleri üzerinde durularak çok kapsamlı bir seminer gerçekleştirildi.

Seminerin sonunda TÖMER öğrencilerinin sorularını cevaplayan ERENOĞLU, öğrencilere bir deprem bölgesinde yaşadıklarını vurgulayarak bu konuda bilgi sahibi olmaları gerektiğinin önemi üzerinde durdu. Ardından depremin nedenleri ve olası risklerinden söz etti. İkinci seminerin bu konu hakkında olacağını belirten ERENOĞLU; gelecek seminerinde TÖMER öğrencilerine deprem öncesinde ve deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlatacağının sözünü vererek konuşmasını tamamladı.

Seminer, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek KALIN SALI’nın teşekkür konuşması ve Doç. Dr. Oya ERENOĞLU’na teşekkür belgesinin takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.