TÖMER’DEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

TÖMER’DEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÖMER’de Türkçe öğrenimi görmekte olan yabancı uyruklu öğrenciler; Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yılı anma etkinlikleri kapsamında 21 Mart 2019 Perşembe günü Şehitlikleri ziyaret etti.

TÖMER öğrenci ve öğretim görevlileriyle birlikte Üniversitemizin öğrenci topluluklarından Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu’ndan (ÇSATT) rehberlik için katılan iki öğrenciden oluşan yaklaşık 100 kişilik grubun ziyareti; sabah 09.00 feribotuyla Eceabat’a geçilerek başladı. Önce Namazgâh tabyası ardından Rumeli Mecidiye tabyasındaki anlatımlarla başladı. Buradan Şehitler Abidesi’ne geçilerek öğrencilere Çanakkale’nin nasıl geçilemediği anlatıldı. Abide’nin alt kısmında Morto Koyu’nda yenen öğle yemeğinin ardından Kabatepe Çanakkale Destanı Merkezi’nde Çanakkale Savaşları simülasyonları izletildi. Öğrencilerin burada hayli keyif aldıkları gözlendi. Daha sonra 57.Alay Şehitliği’ne ve Conkbayırı’na geçilerek burada da M.Kemal ATATÜRK’ün Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği yararlıklar anlatıldı.

Yabancı uyruklu öğrenciler; TÖMER’in gerçekleştirdiği bu ziyaretten çok memnun kaldıklarını, bu şekildeki etkinliklerle Türkiye’yi ve Türk kültürünü daha iyi tanıdıklarını ifade ettiler.