Toprağın Dili Seramik ve Ebru Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Aşık Veysel’in vefatının 50. yılı olması dolayısıyla Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER), Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇASEM) ve El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ESAM) işbirliği ile Üniversitemiz TÖMER’de Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerimiz, “Toprağın Dili Seramik ve Ebru Çalıştayında”  Aşık Veysel’i andılar.

Vefatının 50. yıldönümünde yabancı öğrencilere Aşık Veysel ile birlikte seramik ve ebru sanatımız tanıtılarak uygulama çalışmaları yaptırıldı. Yabancı öğrencilerin, Çalıştay’da hem ebru sanatıyla tanışmaları hem de seramik objeler üzerine Aşık Veysel’in şiir örneklerini işlemeleri sağlandı.