Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği Sertifika Programı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği Sertifika Programı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 17 Nisan - 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği Sertifika Programı töreni Siyasal Bilgiler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonunda yapıldı.

 

72 saati uzaktan öğretim canlı ders yöntemiyle, 32 saati ise uygulamalı olarak gerçekleştirilen sertifika programına yurdumuzun farklı bölgelerinden gelen 64 öğrenci katıldı. Türkiyenin bu alanda yetişmiş 25 bilim insanı video konferans yöntemiyle katkıda bulundular. Sertifika programına katılan kursiyerler ülkemizin çok değerli bilim insanlarından canlı olarak ders almalarından büyük bir kazanım sahibi olduklarını ifade ettiler.

 

Türkiyenin bir çok şehrinden, değişik meslek gruplarından programa dahil olan kursiyerler Yabancılara Türkçe Öğretimi konusunda üzerlerine düşen görevi hakkıyla yapacaklarına ve Türkçeyi yabancılara öğretmek için gerekli olan yetkinliği aldıklarını ifade ettiler.

 

Program TÖMER müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak'ın konuşması ile başladı. Ardından süreç boyunca katkı sunan eğitimciler ve öğrencilerin program hakkındaki görüşlerine yer verildi.

 

Tören; programa katkı sunanlara teşekkür belgesi ve katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu.