"Yunus Emre Enstitüsü ile TÖMER'ler iş birliğinde Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"

"Yunus Emre Enstitüsü ile TÖMER'ler iş birliğinde Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı"

Yunus Emre Enstitüsü himayelerinde ve TÖMER'ler iş birliğinde düzenlenen "Türkçe Öğretim Merkezi Yöneticileri Koordinasyon Toplantısı" 8, 9 ve 10 Mart 2024 tarihlerinde üç gün boyunca Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi kapsamında düzenlenen organizasyona toplamda 103 TÖMER müdürü iştirak ederken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezini (ÇOMÜ TÖMER) temsilen Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek KALIN SALI katılım gösterdi.

Organizasyon ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Serdar ÇAM'ın Türk dilinin önemini vurgulayan konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref ATEŞ, Türkçeye ve Türkçe öğretimine destek olmak amacıyla bir destek paketi oluşturduklarını açıklayarak içeriğini paylaştı. Ateş, ardından Yunus Emre Enstitüsü olarak birlikte veya TÖMER'ler tarafından geliştirilen tüm projelere maddi destek sağlayacaklarını, bu şekilde de üniversitelerdeki çalışmaları yerinde teşvik etmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

Açılış oturumunun ardından toplamda altı oturum etrafında gerçekleştirilen organizasyonda genel olarak Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminin önemi vurgulanırken bu kapsamda TÖMER'lerin mevcut sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik öneriler de masaya yatırıldı. Yoğun bir mesai ile gerçekleştirilen oturumların çıktıları ise son olarak müzakere oturumunda sunularak paylaşıldı. Organizasyon, kapanış konuşmaları ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.