Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Projemize Destek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Projemize Destek.

 

Doç. Dr. Abdullah ŞAHİN'in yürütücülüğünü yaptığı "Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk Öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi" projesi  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Batı trakya bölgesinde yaşayan Türk Öğrencilere Uzaktan Öğretim yöntemiyle haftalık 75 saat ders desteği verilecektir. Kabul edilen projeye Gümülcine Türk Gençler Birliği ve İskeçe Türk Birliği destek verecektir.  
 
Proje kapsamında haftada 75 saat uzaktan öğretim ders ve rehberlik desteği yapılacaktır. Proje için  ilk “Bilgilendirme ve Planlama” toplantısı 13 Kasım 2016 tarihinde yapıldı. Proje kapsamında verilecek dersler ve ders programı, kaynak kitapların temin edilmesi, teknik ekip tarafından hazırlanacak öğretim materyallerinin görüşüldüğü toplantı 2 oturumda tamamlandı.
 
Proje kapsamında 2500 öğrenciye “Fen Bilgisi, Fizik, Kimya, Biyoloji, Hayat Bilgisi, Matematik, Rehberlik ve Danışmanlık, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe “ derslerinin uzaktan öğretilmesi planlamaktadır.