Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Uluslararası Öğrencilere Kırklareli ve Bölge Mutfağı Tanıtımı” etkinliğine katılan TÖMER öğrencilerimiz, üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiler.
Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB), kapsamında Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden TÖMER Md. Yard. Özgür ÜSTÜN, Namık Kemal Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DOĞUER, Balıkesir Üniversitesinden Araş.Gör. Uğur ÇEVİKBAŞ, ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu akademik personeli ile bu üniversitelerden yaklaşık 40 uluslararası öğrenci katılmışlardır.
28 Kasım 2025’te düzenlenen etkinlikte, Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selman Bayındır ve Öğr. Gör. Aykut Aybaş tarafından bölge mutfağının karakteristik özellikleri, geleneksel yemek kültürü ve yöresel lezzetlerin hazırlık süreçleri tanıtılmış ve uluslararası öğrencilerden belirlenen yemekleri öğrenmelerine ve hazırlamalarına destek olunmuştur.
Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Eylem ÖZKAYA LASSELLE’nin samimi açılış konuşmasıyla başlayan ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can DEMİRAL’ın samimi konukseverliğiyle devam eden programa TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özgür ÜSTÜN, TÖMER personeli Işıl ELVER, Turizm Fakültesi ve TÖMER’de öğrenim gören öğrencilerimiz katılmışlardır.
Türk mutfağından Trakya bölgesine ait yöresel yemekleri uygulamalı olarak öğrenen uluslararası öğrencilerimiz, ilk defa böyle bir etkinliğe katılmış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Program, bölgeye ait yemeklerin hocalar eşliğinde uluslararası öğrencilerce hazırlanması ve katılımcılara ikram edilmesiyle son buldu.