Kazakistan Heyeti ÇOMÜ’de

Kazakistan Heyeti ÇOMÜ’de

22.05.2024 tarihinde Kazakistan Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından Rektörlük makamında ağırlandı. 

Kazakistan Büyük Elçisi Yerkebulan Sapiyev ve diğer konuklar, Kazakistanlı TÖMER öğrencilerinin bavursak ve çiçek takdimiyle karşılandı. Sayın Büyükelçi Rektörlük makamındaki görüşmelerinin ardından Üniversitemizin farklı birimlerinde ve halihazırda TÖMER’de eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler ile Rektörlük Senato Salonunda bir araya geldi. Türkiye ve Kazakistan Milli Marşların okunmasının ardından Rektör Erenoğlu, yaklaşık 200 Kazakistanlı öğrencinin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans düzeyinde eğitim gördüğünü belirterek “Uluslararasılaşma anlamında birer Türkiye elçisi, birer Çanakkale elçisi yetiştiğini üniversitemizde Türkçe öğrenmeye başladıkları zamanlarından beri fazlasıyla hissediyorum. Bu noktada özellikle TÖMER Müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi. 

Kazakistanlı Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleşen karşılama etkinliğinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Kazak öğrencilerin hazırladıkları sunumlar yapıldı. Etkinlik, Kazakistanlı öğrencilerle yapılan söyleşiyle son buldu.