TÖMER Öğrencilerine Türk Kızılayı'nın Tanıtımı ve Çalışmaları Konulu Panel Gerçekleştirildi

TÖMER Öğrencilerine Türk Kızılayı'nın Tanıtımı ve Çalışmaları Konulu Panel Gerçekleştirildi

TÖMER öğrencilerine yönelik Kızılay ekibi tarafından 02.04.2024 tarihinde saat 13.30'da Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde "Türk Kızılayı'nın Tanıtımı ve Çalışmaları" konulu panel gerçekleştirildi.

Paneli gerçekleştiren Genç Kızılay temsilcileri Ahmed Yousef Albanna, Md Asif Mahmud Aumi ve Emrah Şükürlü Kızılay'ın kuruluşuyla ilgili bilgi verirken amacının , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmak olduğunu belirttiler. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencilerine gönüllülük faaliyetleri, bağışları, yardım ziyaretleri ve ulusal ve uluslararası yardımlar hakkında bilgi verildi. Genc Kızılay temsilcileri, bağışlanan 1 ünite kanın 3 farklı ihtiyaç sahibinin tedavisine katkıda bulunduğunu ifade edip kan bağışının önemine dikkat çekti.

Panel, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek KALIN SALI'nın Genç Kızılay temsilcilerine teşekkür etmesi ile son buldu.