TÖMER Öğrencilerinin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

TÖMER Öğrencilerinin Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 14.05.2024 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Çağman Esirgemez, Çanakkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Şen, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İsmail Satmaz, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salih, TÖMER personeli, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mezuniyet töreninin  açılış konuşmasını yapan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı, çeşitli istatistiki bilgiler vererek TÖMER’in faaliyetlerinden, projelerinden ve son dönemde kat ettiği ilerlemeden bahsetti.

Rektör Prof.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu  ise konuşmasında, TÖMER’in yaptığı nitelikli çalışmaları takip ettiklerini ve bu çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından TÖMER öğrencileri hem kendi ülkelerinin kültürlerini hem de Türk kültürünü yansıtan dans gösterilerini gerçekleştirdi. Ardından öğrenciler 2023_2024 Akademik yılı boyunca kendilerine öğretilen Türkçenin ve Türk kültürünün hakkını vererek,  Türkçe şiir ve şarkı  performanslarını ve de danslarını başarılı bir şekilde sergilediler. 

Coşkuyla kutlanan mezuniyet töreni,  TÖMER öğrencilerine belge takdiminin ardından Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun da katılımıyla toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.