KAYIT - Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitimi Sertifika Programı - 22 Nisan 2024

KAYDOLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜ TÖMER) tarafından Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika programı düzenlenmektedir. Bu programın amacı katılımcıların Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesi konusunda teorik bilgiye sahip olmasını sağlayarak bu bilgiyi gözlem ve uygulama eşliğinde pekiştirmektir.
Sertifika programı; 62 ders saati teorik, 10 ders saati gözlem ve 5 ders saati uygulama-değerlendirme olmak üzere toplam 77 saatlik bir eğitimi içermektedir.

Katılım Sınırlıdır!

Kimler Başvurabilir?

Üniversitelerin (yurt içi ve yurt dışı) aşağıda yer alan bölümlerindeki 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile mezunlar katılabilir.

• Eğitim Fakültesi(Temel Eğitim, Türkçe Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi ve Yabancı Diller Eğitimi bölümleri)
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi(Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dilbilim, Filoloji ve Yabancı Diller, Mütercim-Tercümanlık, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi bölümleri)
  • İlahiyat Fakültesi(tüm bölümler)

Programın Uygulanışı

Teorik Dersler

Çevrimiçi (Online)

22 Nisan – 14 Mayıs 2024 tarihleri arasında hafta içi 18.00-21.30 saatleri arasında yapılacaktır. Toplam 62 saat ders anlatımı yapılacaktır.

Gözlem Dersleri

Çevrimiçi (Online)

16-17 Mayıs 2024 saat 09.00-12.40 saatleri arasında yapılacaktır. Toplam 10 saat gözlem (ders izleme) yapılacaktır.

Uygulama Dersleri

Çevrimiçi (Online)

18 Mayıs 2024 Cumartesi saat 10.00-13.40 saatleri arasında yapılacaktır. Her bir katılımcı tarafından 1 adet ders planı hazırlanacak ve belirtilen saatler arasında danışman eşliğinde öğrencilere ders anlatımı olarak sunulacaktır. Hazırlanan ders planları danışmana teslim edilecektir.

Sertifikaya hak kazanma; teorik derslere katılım, gözlemde bulunma, uygulama gerçekleştirme ve sınavdaki başarınız ile belirlenecektir.

Program içeriğindeki teorik dersler:

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Temel Kavramlar ve İlkeler(Dr. Mesout Kalın Salı)
Yabancı Dil Öğretiminde Güncel Gelişmeler(Prof. Dr. Mustafa Altun)
Türkiye Dışında Yabancı Dil Öğretimi Yapan Kurumlar(Dr. Öğr. Üyesi Abdülkerim Diktaş)
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminin Tarihçesi ve Türkçenin Dünya Dilleri Arasındaki Yeri (Prof. Dr. Nurettin Demir)
Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Programı ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Programları(Prof. Dr. Dinçay Köksal)
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Öğretici Yeterlikleri(Prof. Dr. Mustafa Durmuş)
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Dil Bilimi (Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salı)
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Dil Edinimi(Doç. Dr. Sevim İnal)
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Kültürel Değerler(Doç. Dr. Aslı Fişekçioğlu)
Yabancı Dil Olarak Türkçe Sözcük Öğretimi(Doç. Dr. Burak Tüfekçioğlu)
Dil Öğretiminde Yaklaşım, Yöntem ve Uygulama Süreçleri (Dr. Öğr. Üyesi Kemal Mutlu)